Borgerbevægelsen får foretræde for både Transportudvalg og Miljø- og Fødevareudvalg

Asbestkørsel foregik uafbrudt i 12 år og ikke, som Aalborg Kommune oplyser, i blot i to år. Nu skal medlemmer af Transportudvalg og Miljø- og Fødevareudvalg høre alt om asbestbomben ved Aalborg.

Medlem af Borgerbevægelsen Lisbeth Gjørtz Fast skal fortælle Transportudvalget og Miljø- og Fødevareudvalget om asbestbomben ved Aalborg. Foto: Borgerbevægelsen.

Aktindsigt i bilag fra Rigsarkivet angiver, at Dansk Eternit Fabrik kørte med asbest ud på et område ved Klosterengen ved Mølholm langs Limfjorden uafbrudt i 12 år – og ikke som Aalborg Kommune selv oplyser – kun to år.

Det viser dokumenter, som Borgerbevægelsen er i besiddelse af. De tilbageholdte informationer, skal medlem af Borgerbevægelsen, Lisbeth Gjørtz Fast fortælle om overfor folketingspolitikere på Christiansborg, forud for arbejdet med en ny VVM-rapport for den 3. Limfjordsforbindelse, der ventes sendt i høring senere i år. 

Tirsdag [red. den 16. maj 2023] har Lisbeth Gjørtz Fast fået foretræde ved udvalgsmøde for både Transportudvalget og Miljø- og Fødevareudvalget. 

Her vil Lisbeth Gjørtz Fast dokumentere væsentlige oplysninger om de asbestdeponier, der findes flere steder på den strækning, hvor der er politisk ønske om at få anlagt en motorvej over Egholm. 


Rapport er mangelfuld

Baggrunden er en række mangler og forhold, der ikke er oplyst til Folketinget i tidligere VVM-rapporter, hvor blandt andet oplysninger om asbestlossepladserne i området er udeladt.

- Det er grundlæggende forhold, som man som folketingsmedlem og beslutningstager nødvendigvis må have fuld indsigt i, for at være i stand til at vurdere de alvorlige helbredsmæssige og livstruende konsekvenser ved anlægsbyggeriet, siger Lisbeth Gjørtz Fast, der har forberedt et kort og komprimeret indlæg.

Senest har blandt andet Fagbladet Ingeniøren haft en dybdegående artikel om det omfattende asbestdeponi, der ligger og siver ved engarealet. Og en lang række eksperter beskriver, at Aalborg Kommune i årtier har ignoreret fortidens synder.

Både Transportudvalget og Miljø-og Fødevareudvalget består hver af 29 medlemmer, hvor mange medlemmer er nye folkevalgte politikere.
Formand for Transportudvalget er i øvrigt aalborgenseren Rasmus Prehn (A), der har været kommunalpolitiker i Aalborg Kommune frem til 2005, hvor han blev valgt til Folketinget.

Previous
Previous

Massiv repræsentation fra Borgerbevægelsen ved dagens Trafikudvalgsmøde

Next
Next

Kommune dropper klik-service efter pres fra Borgerbevægelsen