Er Egholmlinjen den bedste Løsning?

Foredrag med Kaj A. Jørgensen, ekspert i samfundsøkonomi afdækker om den nuværende rapport er retvisende og pålidelig.

Dato: 8. Januar 2024 kl. 19:00-21:00
Sted: Medborgerhuset, Rendsburggade 11, 9000 Aalborg
GRATIS -
tilmeld via Facebook

Samfundsøkonomiske overvejelser og trafikvurderinger ved Egholmlinjen med Kaj A. Jørgensen, ekspert i samfundsøkonomi præsenterer en dybdegående analyse af den seneste Miljøkonsekvensrapport (MKV2023) med særligt fokus på trafik og økonomi ved den foreslåede 3. Limfjordsforbindelse.
Egholmlinjen: Den Bedste Løsning?

Debatten om Egholmlinjen er intens og spørgsmålet om, hvorvidt det er den mest effektive løsning, vil blive undersøgt. Jørgensen vil udforske alternativerne til Egholmlinjen, herunder to østlige ruter, og sammenligne deres fordele og ulemper.

Politikernes udsagn: vægt og begrundelse

Det vil blive diskuteret, i hvilken grad politikernes udsagn om Egholmlinjen er baseret på solide beviser og rationelle overvejelser. Er deres holdninger influeret af faktuelle data, eller er der andre motiver i spil?

Samfundsøkonomiske konsekvenser og tidsgevinster

En vigtig del af diskussionen vil fokusere på, hvordan samfundsøkonomien opgøres, især i forhold til tidsgevinster. Det er afgørende at forstå de økonomiske mekanismer bag store infrastrukturprojekter og vurdere, om de samlede omkostninger står i forhold til de forventede fordele.

Fremtidens transport: Scenarier og teknologiske tendenser

Med teknologiens hastige udvikling er det essentielt at overveje fremtidige transporttendenser. Vil den nuværende plan for Limfjordsforbindelsen kunne imødekomme de fremtidige behov, eller er der behov for en mere fremadskuende tilgang?

Vejdirektoratets rolle og påstande om manglende hæderlighed

Der vil blive stillet spørgsmålstegn ved Vejdirektoratets rolle og dets underleverandører. Er deres arbejde og rapporter upartiske og troværdige, eller er der skjulte interesser?

Demokratiske udfordringer i beslutningsprocessen

Endelig vil Jørgensen berøre de bredere demokratiske udfordringer, som dette projekt rejser. Det omfatter spørgsmålet om, hvorvidt borgernes stemme og interesser er tilstrækkeligt repræsenteret i beslutningsprocessen.

Mød op

Dette møde er ikke kun en mulighed for at få ny indsigt. Med fokus på miljømæssige bekymringer og ønske om en ansvarlig og gennemsigtig beslutningsproces, appellerer Borgerbevægelsen til alle, der ønsker en bæredygtig fremtid for Aalborg og omegn.

Previous
Previous

En vandring ind i hjertet af en miljøsag

Next
Next

Transportminister blokerer for Miljøstyrelsens kritik om motorvej over Egholm