En vandring ind i hjertet af en miljøsag

Henrik Mørch, formand for Egholms Venner, leder sammen med naturvejleder Esben Buch en oplysende naturvandring gennem Kronborg Skov til Egholm Hage. Denne tur er en rejse ind i hjertet af en vigtig miljøsag. Pressefoto

Naturvejleder Esben Buch og Henrik Mørch, formand for Egholms Venner, leder en oplysende naturvandring gennem Kronborg Skov til Egholm Hage.
Formålet er, at deltagerne bruger oplevelser og viden fra turen til at formulere og indsende høringssvar mod motorvejsprojektet.

Dato: Lørdag den 6. januar 2024 - kl. 13:00-15:30
Sted: Egholmfærgen
med naturvejleder Esben Buch & Henrik Mørch
GRATIS -
tilmeld via Facebook

Denne tur er mere end en simpel vandring gennem natur; den er en rejse ind i hjertet af en vigtig miljøsag.

I det idylliske landskab på Egholm, et naturskønt område tæt på Aalborg, er rammen om en forestående miljøkamp.

Naturvejleder Esben Buch og Henrik Mørch, formand for Egholms Venner, leder en oplysende naturvandring gennem Kronborg Skov til Egholm Hage. Denne tur er mere end en simpel vandring gennem natur; den er en rejse ind i hjertet af en vigtig miljøsag.

Esben Buch, er erfaren naturvejleder, og Henrik Mørch, er engageret forkæmper for Egholms natur. Begge deler de en dyb bekymring for områdets fremtid.

Egholm, der er hjemsted for flere arter på EU's Habitatdirektivs Bilag IV-liste, såsom oddere, strandtudser og forskellige flagermusarter, står over for en betydelig trussel fra den foreslåede anlæggelse af en motorvej i Egholmlinjen. Disse arter er strengt beskyttet af EU-lovgivning, og enhver trussel mod deres levesteder er ikke kun en miljømæssig bekymring, men også et juridisk problem.

Gennem denne guidet tur afdækker Buch og Mørch de skjulte skatte i Egholms natur og understreger, hvorfor beskyttelsen af disse arter er afgørende. De forklarer, hvordan anlægget af motorvejen ikke kun vil forstyrre de naturlige habitater, men også krænke EU's Habitatdirektiv. Dette er ikke bare en lokal sag; det har bredere europæiske implikationer.

Deltagerne opfordres til at bruge deres oplevelser og viden fra turen til at formulere og indsende høringssvar mod motorvejsprojektet. Denne aktivitet er ikke kun en mulighed for at nyde naturens skønhed, men også en kald til handling for at beskytte den mod skadelige indgreb.

Esben Buch og Henrik Mørch repræsenterer en stemme for naturen, en påmindelse om, at miljøbeskyttelse kræver aktiv deltagelse og bevidsthed. Deres arbejde og dedikation til at bevare Egholms unikke natur og biodiversitet er et lysende eksempel på, hvordan enkeltpersoner og lokalsamfund kan gøre en forskel.

En vandringog en lørdagstur, der er et skridt mod at sikre, at Egholms skønhed og dens beskyttede arter kan nydes af fremtidige generationer.

Previous
Previous

Quickfix til høringssvar om Egholm-motorvejen

Next
Next

Er Egholmlinjen den bedste Løsning?