Demonstration: Vi viser, hvor tilhængerne vil have motorvejen til at gå

Pressemeddelelse fra Borgerbevægelsen mod en motorvej i Egholmlinjen:
”Vi viser, hvor tilhængerne vil have motorvejen til at gå”.

De borgere, der benytter påskedagene og det forhåbentlig gode vejr til at komme lidt ud, vil støde på en ”hilsen” fra Borgerbevægelsen flere steder i landskabet i Aalborg og Nørresundby.

På Egholm, i Lindholm ved Verdens Ende, på Nørholmsvej i Aalborg og flere andre steder vil man i rabatten kunne se små stribede flag og grønne motorvejssymboler. Flagene markerer linjeføringen for en Egholmmotorvej.

Der er tale om en oplysningsindsats, Borgerbevægelsen mod en motorvej i Egholmlinjen gennemfører, fordi Vejdirektoratet afholder offentlig høring. Indsatsen er anmeldt som en demonstration og kommune og lodsejere har givet samtykke.

Der er behov for oplysning. Mange ved faktisk ikke, hvor det er linjeføringen er planlagt. Det vil derfor være en ubehagelig overraskelse, hvor tæt på byen, og hvor mange af de i dag nu stille og skønne rekreative områder, motorvejen vil ødelægge.

Lige nu afholder Vejdirektoratet en offentlig høring om Egholmlinjen. Den varer frem til 30. 4. 2021.

Borgerbevægelsen opfordrer alle, der har en holdning til projektet, til allerede nu at indsende høringssvar via Vejdirektoratets hjemmeside. Det er også vigtigt at skrive direkte til folketingsmedlemmerne, hvis man synes, at Egholmlinjen er en skidt idé. Det er nemlig Folketinget, der i sidste ende skal vedtage en anlægslov for Egholmlinjen. Der er ingen andre end Folketinget, der kan besluttet en motorvej.

Den foreslåede motorvej er en dyr og dårlig løsning, som vil ødelægge Aalborgs og Nørresundbys vestlige bydele for altid på grund af støjforurening og mange flere biler på lokalvejene. Desuden vil en motorvej skære Egholm midt over og ødelægge øen og vandet omkring både for de fastboende, de mange turister og de beskyttede fugle- og dyrearter. Der er ikke trafikale fordele nok ved den linjeføring, der kan opveje de voldsomme konsekvenser, den har.

Borgerbevægelsen fortsætter derfor naturligvis sin modstand mod Egholmlinjen både under og efter høringsperioden.

Alle borgere kan læse på Borgerbevægelsens hjemmeside, nejtilegholmmotorvej.dk [red.: Se den særlige sektion her], om, hvordan man indsender et høringssvar. Alle kan gøre det, og man behøver ikke være ekspert eller have specialviden. Det er nok at udtrykke sin mening, men det er til gengæld vigtigt, at mange gør det, hvis vi skal undgå motorvejen i Egholmlinjen

 

Vedlagt pressemeddelelsen er en Word version og række fotos til fri afbenyttelse.

 

Louise Faber, formand
Borgerbevægelsen mod en motorvej i Egholmlinjen, 25. marts 2021
www.nejtilegholmmotorvej.dk
Mobil 22 79 95 35


Fotos til fri afbenyttelse:

Previous
Previous

Støj: Hvilken zone bor du i?

Next
Next

Er der noget, vi kan gøre som privatpersoner?