Fælles anlægsdemo: Fra Amager til Verdens Ende

Under nyt fælles logo demonstrerer foreninger landet over mod flere forskellige bygge- og anlægsprojekter.

Aftensang ved Verdens Ende. Foto: Ole Rosenørn de Lasson

Alle foreninger i Danmark, der kæmper mod et anlægsprojekt, deltager lørdag den 13. maj i en fælles landsdækkende demonstration.

I Aalborg åbner Louise Faber, advokat og formand for Borgerbevægelsen mod en motorvej i Egholmlinjen arrangementet ved Lindholm Strandpark ved Limfjorden på Nørresundbysiden.

Formålet er at gøre opmærksom på ikke bare byggeriets skadelige miljøkonsekvenser generelt, men tilsyneladende også i høj grad den politiske dominans og ukorrekte procesforløb, der i mange tilfælde går imod borgernes rettigheder.

- Vi ønsker at gøre opmærksom på, at politikere gennemtrumfer procesforløb vedrørende store anlægsprojekter, der ikke er lovmæssigt funderet. 

- Det sker ikke kun lokalt – men overalt i Danmark, siger Louise Faber. Hun forklarer, at resultatet er, at borgernes ejendomsret helt uhindret bliver krænket, og at borgernes mulighed for demokratisk indflydelse på beslutningen undermineres.

- Med en fælles demonstration viser vi, at det er en politisk adfærd, der foregår mange steder i Danmark, og som mange borgere er utilfredse med, siger hun.

Politisk sjusk

I Aalborg kæmper Borgerbevægelsen for at få en korrekt vurdering af Egholm-linjen, der af mange politikere allerede betragtes som besluttet. 

- Men eftersom der hverken er en godkendt miljøvurdering eller fremlagt forslag til en anlægslov, er ingenting besluttet, fastslår Louise Faber, der i øvrigt er miljøretsadvokat for flere foreninger i Danmark. Hun har senest i Københavns Byret medvirket til at få stoppet et omstridt byggeri på Amager Fælled. 

På demonstrationsdagen er byrådsmedlem Peter Larsen (SF) og Daniel Nyboe Andersen (RV) blandt dagens hovedtalere. Sammen med folketingskandidat Stine Ry Andersen (Ø) bakker de op om at bevare fjordlandet uden motorvej og arbejder for at sikre borgerne en korrekt proces.

Arrangementet starter kl 13:00 og er frem til kl. 17:00 spækket med musikalske perler fra lokale bands. Heriblandt Klimabandet, Lilholt og Thrane og bandet Far. Dagen igennem er der boder, pølsevogn, øl- og vandvogn, samt kaffe fra Noahs kaffe.

Nyt vers til Aalborgsang

Kl. 20:15 er der aftensang ved Verdens Ende, anført af førsteviolinist i Aalborg Symfoniorkester Else Marie Tolbøll og Martin Granum, docent ved Det Jyske Musikkonservatorium. De vil traditionen tro slutte dagen af med den lokale folkevise »Aalborg er skidegrøn«. 

Visen er udviklet i forbindelse med motorvejskampen og får i år tilføjet endnu et vers, lover arrangørerne.

Yderligere oplysninger: Formand for Borgerbevægelsen, advokat Louise Faber, direkte telefon 22799535

PROGRAM:

DATO: 13. maj
TID: kl. 13:00-17:00
STED: Lindholm Strandpark, 9400 Nørresundby

13.00 - 13.20 Velkomst v/formand for Borgerbevægelsen mod en motorvej i Egholmlinjen, Louise Faber
13.20 - 13.40 Klimabandet del 1
13.45 - 14.00 Byrådsmedlem Peter Larsen, SF
14.00 - 14.20 Klimabandet, del 2
14.25 - 14.40 Byrådsmedlem Daniel Nyboe Andersen, RV
14.50 - 15.20 Lilholt og Thrane
15.25 - 15.35 Stine Ry Andersen, folketingskandidat EL
16.00 - 16.45 Bandet “Far”
16.50 - 17.00 Afslutning og tak for i dag v/Louise Faber
20.15 Aftensang ved Verdens Ende v/Else Marie Tolbøll & Martin Granum

Previous
Previous

Store hilsner fra Thomas: 2,5 millioner kroner i gave skal sikre motorvej over Egholm

Next
Next

Tårnhøj “mur” langs Egholmlinjen: Borgerbevægelsen viser dig det, Vejdirektoratet ikke vil vise