Borgerbevægelsens høringssvar vedrørende Miljøstyrelsens udkast til Natura 2000-plan

Høringssvaret er udarbejdet som en vurdering af, om Miljøstyrelsens med det foreslåede udgangspunkt for forvaltningsplan for N15 for perioden 2022 til 2027 vil bringe sig nærmere habitatdirektivets mål om opnåelse af en gunstig bevaringsstatus for habitatdirektivets naturtyper, arter og fugle.

Borgerbevægelsen bifalder Miljøstyrelsens intentioner og foreslår i lyset heraf, under afsnit 2, en række ændringer til Forvaltningsplanen, der kan bidrage til at Miljøstyrelsens intentioner opnås. Under 3 påvises dog en række mangler i den tilhørende SMV, som også skal håndteres. Miljøstyrelsen opfordres til at genoptage sagsbehandlingen og udbedre manglerne.

I modsat fald vil SMV’en efter Borgerbevægelsens opfattelse ikke opfylde kravene i SMV-direktivet artikel 5, Forvaltningsplanen vil ikke opfylde kravene i Habitatdirektivets artikel 6, og fuglebeskyttelsesdirektivets artikel 4, punkt 4, herunder hverken 1. punktum eller 2. punktum om, også “at undgå forurening eller forringelse af levesteder også uden for disse beskyttede områder.”

Previous
Previous

Tårnhøj “mur” langs Egholmlinjen: Borgerbevægelsen viser dig det, Vejdirektoratet ikke vil vise

Next
Next

Nu skal forligspartier drøfte alternativ til Egholmmotorvejen