Borgerbevægelsen modtager aktivistpris for langvarig kamp

Prismodtagerne Martin Granum, Else Marie Tolbøll og Louise Faber, formand for Borgerbevægelsen. Privatfoto

Borgerbevægelsen modtager pris fra Carl Scharnbergs Uofficielle Fond. Med prisen følger 10.000 kroner.

I arbejderbevægelsens højborg i 3F’s lokaler i Silkeborg modtog Louise Faber, formand for Borgerbevægelsen og koncertaktivisterne violinist Else Marie Tolbøll og på guitar Martin Granum prisen, som gives til »de, der blander sig«.

- Politikere er tilbøjelige til at følge folkestemningen og støtte op om større og flere motorveje, sagde Kjeld Richter-Mikkelsen, formand for Carl Scharnbergs Uofficielle Fond og motiverede i sin tale, at Borgerbevægelsen gennem 12 år netop har blandet sig. De modtager prisen på baggrund af deres langvarige kamp.

- Gennem et utal af demonstrationer og græsrodsarbejde har de, som den der er tildelt tilskuerens rolle begyndt at blande sig, sagde han og citerede fondens stifter, digteren, forfatteren og politisk aktivist Carl Scharnberg.

- Fondens stifter har selv kæmpet, sagde Kjeld Richter-Mikkelsen og citerede et Scharnbergdigt om, at sige stop, når nogen finder på urimeligheder.

Vi er en foranderlig kraft
Formand og stifter af Borgerbevægelsen, Louise Faber modtog prisen med taknemmelighed.

- Jeg føler mig set. Vi er blandt de uofficielle og udgør en foranderlige kraft, sagde Louise Faber og beskrev, hvordan hun for 12 år siden startede alene med at stifte foreningen.

 - I dag er vi over 1000 betalende medlemmer, 6500 på facebook og har en gennemslagskraft med 61.000 likes, sagde hun.

Louise Faber forklarede, at der i hele Danmark står borgere som i Aalborg og forsøger at forhindre et stort anlægsprojekt, hvor beslutningen træffes i en proces, hvor der ikke er nogen lov, og hvor forløbet foregår efter uskrevne regler.

- Motorveje er en slags gave, politikerne giver til hinanden med påstanden om udsigt til vækst, pointerede Louise Faber og nævnte lignede modstand ved Hærvejsmotorvejen, Kattegatforbindelsen, Aarhus Havn, Amager Fælled og Lynetteholm.

- Borgerne skal have adgang til indflydelse og blive hørt. Det er altså borgerne, der forandrer samfundet – ikke omvendt. Men når folket gør oprør, så opstår der også musik, sagde formandinden og gav ordet videre til koncertpianist Else Marie Tolbøll og guitarist og sangskriver Martin Granum.

De to aktivister har startet initiativet med at samle aalborgenserne ved Verdens Ende og synge til solnedgangen.

- Lad os blive dråben, der får bægret til at flyde over. Det er som om, at Carl Scharnberg kendte os før os selv, sagde Martin Granum.

Sammen optrådte de to med sangen »Aalborg er skide grøn«.

Previous
Previous

Modstanden stiger – Aalborg siger nej til en motorvej over Egholm

Next
Next

Massiv repræsentation fra Borgerbevægelsen ved dagens Trafikudvalgsmøde