Hjælp til høringsvar om drikkevand

Drikkevand i Aalborg er truet af planerne om at anlægge en motorvej gennem to vitale grundvandsparker, siger pensioneret projektleder i Drastrup Pilotprojekt og landskabsarkitekt i Aalborg Kommune Gitte Ramhøj. Foto fra filmen.

Se eller gense Gitte Ramhøjs slides fra foredrag den 5. december - og se hvordan du kvalificerer et høringsvar for at beskytte drikkevandet i Aalborg.

Området omkring de sårbare boringsnære beskyttelsesområder ved Drastrup og Lindholm-Hvorup vandværker er truet af en planlagt motorvej gennem to vitale grundvandsparker.

Pensioneret projektleder i Drastrup Pilotprojekt og landskabsarkitekt i Aalborg Kommune Gitte Ramhøj har gennem de seneste 30 år arbejdet med at sikre det rene drikkevand i de to grundvandsparker til vandværkerne i Drastrup og Lindholm-Hvorup som et særligt indsatsområde.

- De to områder er en essentielle kilder til rent drikkevand og forsyner tilsammen mere end 1/3-del af borgerne i Aalborg, siger Gitte Ramhøj og forklarer, at de to vandværk er nøglevandværk, og derfor helt afgørende kilder til at forsyne borgere og lokalsamfund med rent drikkevand.

- Der findes ingen alternativer, og det kan blive meget dyrt for vandforbrugerne, at Aalborg Kommune skal opspore og rense forurenet grundvand fra anlæg og drift fra en motorvej, hvis det overhovedet er muligt, siger Gitte Ramhøj.

Previous
Previous

Hvis du bor her, bliver du ramt - klik og tjek

Next
Next

SIDSTE FRIST: Ingen saglige grunde til at udsætte 26.000 borgere for støj